Afdrukken
 
Winnende foto fotowedstrijd Hoogstraten in Groenten & Bloemen

Hoogstraten in Groenten & Bloemen: 20, 21 & 22 september 2014

Slag van Hoogstraten - de tentoonstelling

Bericht van 31 juli 14

Op 11 januari 1814 vond in de ruime regio rond Hoogstraten een veldslag plaats tussen de troepen van de Franse keizer Napoleon Bonaparte en een geallieerd legerkorps dat in hoofdzaak bestond uit Pruisen, Britten en kozakken. Deze tentoonstelling legt je haarfijn uit wat de ’Slag van Hoogstraten‘ betekent in de lokale, maar ook nationale geschiedenis.

Kinderzoektochten

Bericht van 18 juni 14

In Hoogstraten krijgen de kinderen deze zomer geen tijd om zich te vervelen. Maar liefst drie specifieke kinderzoektochten liggen er op hen te wachten. Met pen en papier in de aanslag, gewapend met een flinke dosis speurzin en in het spoor van Sherlock Holmes, ontrafelen ze elk geheim en iedere eigenaardigheid. Ideaal voor de zonnige zomerdagen, maar ook als het pijpenstelen regent kan je, lekker droog, op ontdekkingstocht in de Sint-Katharinakerk. Spanning en plezier verzekerd.

Picknick Magnifiek 2014

Bericht van 24 maart 14

Van 1 april tot en met 30 september kan je in Hoogstraten terecht voor een ontspannende fietstocht met een lekkere picknick. Dit smakelijke initiatief van Toerisme Hoogstraten & Bakker Van Opstal – Van Boxel doet haar slogan 'Een stadje met smaak' én haar titel als 'Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land' alle eer aan. Bovendien combineert ze moeiteloos twee van haar grootse troeven: zalig lunchen & een uitgebreid fietsparadijs.